Started on 1 april 2023

Meesterschap in vrijduiken

Meesterschap in vrijduiken! Dit brevet is voor de echte gepassioneerde vrijduiker. Het is het meest doorgedreven vrijduikbrevet. De Master Freediver mag ook les geven aan andere vrijduikers als hij het brevet van Assistent-Instructeur behaald heeft.

Een Master Freediver is een vrijduiker die bekwaam is om veilig en correct een apneuduik van grotere lengte, diepte en tijdsduur uit te voeren. Hij is in staat om een vrijduiksessie met meerdere vrijduikers te organiseren en beginnende vrijduikers te begeleiden tijdens hun eerste duiken. Hij is NELOS-sportduikinstructeur, Duiker-Redder, Hoger-Redder of Duiker-Hulpverlener.

Het masterprogramma vereist duiken op grotere diepte, hiervoor moet de kandidaat dus voldoende ervaring hebben en recent vrijduiken gedaan hebben. Het is belangrijk om de diepte langzaam op te bouwen, zodat het lichaam de tijd krijgt om zich aan te passen aan de grotere diepte (denk hierbij aan longflexibiliteit en bloodshift). Het masterprogramma is een intens programma, waarbij de kandidaat zoveel mogelijk ervaring opdoet. Hoewel het mogelijk is dit programma op korte termijn te doorlopen, is het aan te raden dit over een langere periode te spreiden. Het is een ideaal programma om je gedurende enkele weken intens in vrijduiken te verdiepen.

De focus van de opleiding ligt op het perfectioneren van de technieken en het begeleiden van grotere groepen van vrijduikers.

De opleiding bestaat uit 4 delen:

  • Een theoretisch gedeelte op basis van een cursus. Deze lessen (14 lesuren of het equivalent door zelfstudie) worden afgerond met een open vraag examen, opgesteld door Vrijduiken.be. Dit gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door minstens een 1*FDI.
  • Een praktisch gedeelte in het zwembad waar de diverse technieken aangeleerd worden (6  skills zwembadsessies van 2 lesuren). Dit gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door minstens een 1*FDI.
  • Een praktisch gedeelte in open water waar duiken op diepte ingeoefend wordt (3 skills opleiding  duiksessies van 2 lesuren), aangevuld met de verplichte deelname aan een NELOS-vrijduikzeestage. Dit gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door minstens een 2*FDI.
  • Minimaal 5 oefenduiksessies van 2 lesuren samen met minstens 5 andere duikers onder supervisie van minstens een 1*FDI.
What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Leave a comment

AncoraThemes © 2023. All Rights Reserved.

AncoraThemes © 2023. All Rights Reserved.