Started on 30 september 2022

Een kennismaking voor niet-duikers

De Discovery Freediver (10 m – ISO-13970) s een kenninsmakingsbrevet voor vrijduiken. Het laat toe in een beperkte tijd de vrijduiktechnieken aan te leren. Het laat toe in een beperkte tijd de vrijduiktechnieken aan te leren. Het is de ideale kennismaking voor mensen die graag snorkelen tijdens hun vakantie en dit veilig willen doen. Deze opleiding voldoet aan de ISO-13970 standaard voor ‘Gids Recreatief Snorkelen’ en laat dus toe mensen te gidsen tijdens snorkelexcursies.

De minimum leeftijd is 14 jaar.

Een Discovery Freediver is bekwaam om veilig en correct een apneuduik van beperkte lengte, diepte en tijdsduur uit te voeren. Hij is vertrouwd met het oppervlakteprotocol en de regels van duikveiligheid. Hij moet kunnen functioneren volgens het buddysysteem van CMAS en is in staat om een redding in apneu van -7 m uit te voeren. De Discovery Freediver is een recreatieve vrijduiker die geen gebruik maakt van een boei en duiklijn.

De opleiding bestaat uit 4 delen:

  • Een theoretisch gedeelte op basis van een cursus. Deze lessen (2 lesuren of het equivalent door zelfstudie) worden afgerond door een multiple choice proef. Dit gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door minstens een Advanced/AIF.
  • Een praktisch gedeelte in het zwembad waar de diverse technieken aangeleerd worden (2 opleidingssessies van 2 lesuren). Dit gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door minstens een Advanced/AIF.
  • Een praktisch gedeelte in een diep zwembad of in buitenwater waar duiken op diepte ingeoefend wordt (2 opleidingssessies van 2 lesuren). Onder leiding van minstens een 1*FDI.
  • Minimaal 2 oefensessies in een diep zwembad of in open water, samen met een andere duiker onder supervisie van minstens een Advanced/AIF (als er geen derde duiker aanwezig is, mag de sessie ook samen met de Advanced/AIF).
What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Leave a comment

AncoraThemes © 2022. All Rights Reserved.

AncoraThemes © 2022. All Rights Reserved.