Started on 1 april 2023

Voor de gedreven vrijduiker

De Adventure Freediver is een basisbrevet voor de gedreven vrijduiker. Het laat toe in een beperkte tijd zelfstandige vrijduiken te doen in een buddysysteem. Het is het ideale startbrevet voor de gepassioneerde vrijduiker.

Een Adventure Freediver is bekwaam om veilig en correct een apneuduik van enige lengte, diepte en tijdsduur uit te voeren. Hij heeft al enige ervaring opgedaan en is vertrouwd met het oppervlakteprotocol en de regels van duikveiligheid. Hij functioneert volgens het buddysysteem van CMAS en duikt volgens het veiligheidsreglement. Hij is bekend met de potentiële gevaren bij incorrecte uitoefening van de sport en in staat om adequaat op te treden in geval van een ongeval.

De opleiding bestaat uit 4 delen:

  • Een theoretisch gedeelte op basis van een cursus. Deze lessen (8 lesuren of het equivalent door zelfstudie) worden afgerond met een multiple choice proef opgesteld door Vrijduiken.be. Dit gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door minstens een Advanced/AIF.
  • Een praktisch gedeelte in het zwembad waar de diverse technieken aangeleerd worden (4 opleidingssessies van 2 lesuren). Dit gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door minstens een Advanced/AIF.
  • Een praktisch gedeelte in open water waar duiken op diepte ingeoefend worden (2 skills opleidingssessies van 2 lesuren). Onder leiding van minstens een 1*FDI.
  • Minimaal 2 oefenduiksessies in een diep zwembad of in open water, samen met een andere duiker onder supervisie van minstens een Advanced/AIF (als er geen derde duiker aanwezig is, mag de sessie ook samen met de Advanced/AIF).
What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Leave a comment

AncoraThemes © 2023. All Rights Reserved.

AncoraThemes © 2023. All Rights Reserved.