Started on 1 april 2023

Ervaring en verdieping

De Advanced Freediver is een gevorderd brevet voor enthousiaste vrijduikers die hun kennis en ervaring willen verdiepen.

Een Advanced Freediver is een vrijduiker die bekwaam is om veilig en correct een apneuduik van grotere lengte, diepte en tijdsduur uit te voeren. Hij is in staat om een vrijduiksessie met meerdere vrijduikers in stilstaand binnenwater te organiseren. De Advanced Freediver mag ook les geven aan Discovery en Adventure vrijduikers als hij het brevet van Assistent-Instructeur behaald heeft.

De opleiding bestaat uit 4 delen:

  • Een theoretisch gedeelte op basis van een cursus. Deze lessen (8 lesuren of het equivalent door zelfstudie) worden afgerond door een multiple choice proef, opgesteld door Vrijduiken.be. Dit gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door minstens een 3*FD/AIF.
  • Een praktisch gedeelte in het zwembad waar de diverse technieken aangeleerd worden (4 skills zwembadsessies van 2 lesuren). Dit gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door minstens een Master/AIF.
  • Een praktisch gedeelte in open water waar duiken op diepte ingeoefend wordt (3 skills opleiding duiksessies van 2 lesuren) onder leiding van minstens een 1*FDI.
  • Minimaal 3 oefensessies in een diep zwembad of in open water, samen met een andere duiker onder supervisie van minstens een  Master/AIF (als er geen derde duiker aanwezig is mag de sessie ook samen met de Master/AIF).
What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Leave a comment

AncoraThemes © 2023. All Rights Reserved.

AncoraThemes © 2023. All Rights Reserved.