Started on 30 oktober 20212 sesies

Het brevet 1*Pool Diver is het basisbrevet voor de gedreven Pool Diver (vrijduiken).

De minimumleeftijd is 14 jaar.

De opleiding 1*Star Pool Diver is een basisbrevet voor de gedreven Pool Diver. Het laat toe in een beperkte tijd zelfstandige pool duiken te doen in een buddysysteem. Het is het ideale startersbrevet voor de gepassioneerde poolduiker die reeds beschikt over voldoende watervastheid.

Een 1*FDP is bekwaam om veilig en correct een apneuduik van enige lengte en tijdsduur uit te voeren. Hij heeft al enige ervaring opgedaan en is vertrouwd met het oppervlakteprotocol en de regels van duikveiligheid. Hij functioneert volgens het buddy-systeem van CMAS en duikt volgens het veiligheidsreglement. Hij is bekend met de potentiële gevaren bij incorrecte uitoefening van de sport en in staat om adequaat op te treden in geval van een ongeval.

De opleiding bestaat uit 2 delen en staat onder leiding van minstens een 2*FDA/AIF:

  • Een theoretisch gedeelte, op basis van een cursus. Deze lessen (4 lesuren of het equivalent door zelfstudie) worden afgerond door een multiple-choice-proef.
  • Een praktisch gedeelte in het zwembad waar de diverse technieken aangeleerd worden (minimaal 8 uren). Er is een systeem van permanente evaluatie die uitmondt in de homologatie van het brevet 1*FDP.
What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Leave a comment

AncoraThemes © 2023. All Rights Reserved.

AncoraThemes © 2023. All Rights Reserved.